Euroalue ja Kreikka

Pientä paniikkia tuntuu olevan liikkeellä Euroopassa: kukaan ei tiedä, mikä olisi paras ratkaisu Kreikan tilanteeseen ja Suomi on ainakin onnistunut tekemään itselleen negatiivista PR:ää joustamattomana ja Kreikka-kielteisenä maana. Mitähän tästä seuraa?
Nyt Alexis Tsipras on taipunut EU:n isojen tekijöiden tahtoon ja lähtenyt mukaan uuteen sopimukseen, jonka tavoitteena on saada Kreikan talous kohdilleen – tai helpottaa koko euroalueella vallitsevaa paniikin tunnetta.
Kreikassa on nyt myös hallituskriisi viimeaikaisten poliittisten tapahtumisen seurauksena. Parlamentin puhemies on jopa luonnehtinut velkojien kaapanneen Kreikan hallinnon, eli talouden periaatteet johtavat maan ja sen vetovuorossa olevan puolueen toimintaa.
Kreikkalaiset itse tuntuvat kärsivän tilanteesta kaikkein eniten: monet keskiluokkaan kuuluneet nuoret aikuiset joutuvat muuttamaan perheineen vanhempiensa luo, koska varaa ei yksinkertaisesti enää ole.
Ehkäpä ratkaisu olisi Greek Bailout Fund, jonka mukaan muutaman euron sijoituksella jokainen eurooppalainen voisi osallistua ja pelastaa Kreikan tilanteen!

1305970140747

(Visited 103 times, 1 visits today)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *